Motoroptimering Toyota Supra

Oavsett om du önskar ökad kraft och vridmoment, sänkta bränslekostnader eller en mer miljövänlig körupplevelse, har vi den senaste utrustningen för att professionellt optimera din Supra efter dina önskemål.

Vi kontinuerligt utvecklar och förbättrar våra mjukvaror och hårdvaror för att följa med utvecklingen av de senaste bilmotorerna.

Motoroptimering

Du kan öka effekten på din Supra utan att behöva göra mekaniska ändringar.

Vid konstruktionen av en bil måste tillverkarna ta hänsyn till olika länders förhållanden där bilen kommer att säljas, inklusive bränslekvalitet, avgasutsläpp och klimatförhållanden.

Därför är biltillverkarna strikt begränsade när det kommer till motorprestanda och kapacitet och anpassar mjukvaran för att uppfylla regleringar i många länder.

Med generösa marginaler behöver vi inte oroa oss för att optimera din motor i detta milda klimat med högkvalitativt bränsle. Vi kan skräddarsy motorns prestanda efter dina specifika önskemål och mål med optimeringen.

Vad innebär ECO Trim?

ECO Trim är en optimering av din Supras motor med målet att minska bränsleförbrukningen.

ECO Trim kan utföras på nästan alla motorfordon, och förkortningen ECO kommer från engelska ordet ”ECONOMIC,” vilket betyder ekonomisk.

Det innebär minskad bränsleförbrukning och, inte minst, minskade utsläpp av föroreningar.

Varför slösa pengar i onödan? Med ECO Trim kan du spara upp till 25% bränsle oavsett om du kör personbil, lastbil eller båt, samtidigt som du ökar vridmomentet och prestandan.

ECO Trim hjälper dig att undvika onödiga bränslekostnader.

Mappning

Vi utför mappning för att justera mjukvaran i styrsystemet för att anpassa den efter din Supras mekaniska förutsättningar.

Genom att kontinuerligt mäta effekt, vridmoment, varvtal, lambdavärde, avgastemperatur och mer, anpassar vi luft/bränsleblandningen, tändläge, laddtryck och andra parametrar för att uppnå den önskade effekten och karaktären.

Reparationer

TMC är din professionella samarbetspartner. Vi erbjuder rådgivning, reparation och underhåll. Du kan alltid känna dig trygg när du besöker en TMC Service-verkstad för underhåll eller reparation av din Supra.

Växellådsprogrammering

Vi erbjuder programmering av automatiska växellådor för din Supra.

Här är några av de ändringar vi kan göra:

  • Justering av växlingstid (hur snabbt lådan växlar).
    Justering av växlingspunkter (vid vilket varvtal lådan ska växla).
  • Aktivering av Launch Control (för bilar som inte har det som standard).
  • Justering av kraften på cylindrarna som styr lamellerna.
Picture of a car engine gearbox

Hur utförs optimeringen?

För många Supra-bilar från och med årsmodell -95 är det möjligt att utföra en optimering via OBD-uttaget.

Programvaran i styrsystemet läses, modifieras och programmeras sedan in i styrsystemet igen.

Varför säljer vi inte Trim boxar?

En Trim-box kan aldrig mäta sig med riktig programvara. En sådan box försöker bara lura bilens dator att öka insprutningstrycket.

Det kan vara skadligt med för högt inställt tryck, och bilens andra hjälpsystem fungerar inte lika bra som med en ordentlig programmering av styrdonet.

Till exempel använder antisladdsystemet information från motorstyrdonet för att beräkna vilket vridmoment motorn utvecklar.

Med en Trim-box monterad blir informationen inte korrekt, vilket kan påverka antisladdsystemets funktion negativt. Även den elektroniska diffbromsen fungerar inte som den ska från fabrik.

Dessutom kommer färddatorn att visa felaktiga siffror för bränsleförbrukningen när en Trim-box är installerad på din Supra.