Våra tjänster

Oavsett om du vill ha mer kraft och vridmoment, sänkt bränslekostnad eller köra miljövänligare har vi den allra senaste utrustningen för att professionellt optimera just din bil efter dina önskemål.

Vi utvecklar och förbättrar ständigt mjukvaror och hårdvaror för att matcha utvecklingen av de nyaste bilmotorerna.

Motoroptimering

Utan mekaniska förändringar kan du öka effekten.

När en bil konstrueras måste biltillverkarna ta hänsyn till olika länders förhållande där den kommer att säljas, såsom bränslekvalitet, avgasutsläpp och klimatförhållande. 

På grund av dessa fakta är biltillverkarna strängt begränsade vad det gäller motorns prestanda och kapacitet och anpassar mjukvaran till en kompromiss mellan effekt och bestämmelser för många länder. 

Med dessa generösa marginaler behöver vi inte oroa oss för att optimera din motor i detta milda klimat, med bra bränslekvalitet. Med dina specifika önskemål och mål med optimeringen kan vi skräddarsy motorns karaktär för att passa just din bil.

Vad innebär ECO Trim?

ECO Trim är en optimering av motorn med målet att sänka din bränsleförbrukning.

ECO Trim går att utföra på nästan alla motorfordon, förkortningen ECO kommer från engelska ordet ECONOMIC = ekonomi. 

Bakom detta ligger minskad förbrukning och inte minst minskade förorenade utsläpp.

Varför slösa med dina pengar i onödan? Spara med ditt fordon oavsett personbil, lastbil eller båt upp till 25% bränsle och samtidigt öka i vridmoment och prestanda.

Med ett ECO Trim motverkar du dyr bränsleförbrukning.

Mappning

En mappning görs för att justera mjukvaran i styrsystemet för att det skall anpassas efter motorns mekaniska förutsättningar. 

Genom att kontinuerligt mäta effekt, vridmoment, varvtal, lambdavärde, avgastemp m.m. anpassas luft/bränsleblandning, tändläge, laddtryck osv. för att uppnå önskad effekt och karaktär. 

Reparationer

TMC är din professionella partner. Vi erbjuder rådgivning, reparation och underhåll. Du kan vara säker på att du alltid får rätt hjälp. Din bil är alltid i trygga händer när du besöker en TMC Service verkstad för underhåll eller reparation.

Växellåda programmering

Vi erbjuder programmering av automat växellåda.

NÅGRA SAKER VI KAN ÄNDRA:
Växlingstid – hur snabbt lådan växlar
Växlingspunkter – vid vilket varvtal lådan ska växla
Aktivera Launch control – för bilar som inte har det orginal
Justera kraft – på cylindrarna som håller lamellerna

Picture of a car engine gearbox

Hur utförs optimeringen

På många bilar efter årsmodell -95 är det möjligt att göra en optimering via OBD uttaget.

Programvaran i styrsystemet läses av, modifieras och programmeras in i igen i styrsystemet.  

Varför säljer ni inte Trim boxar?

En box kan aldrig bli lika bra som en riktig programvara. Boxen lurar bara datorn till att producera ett högre insprutningstryck. 

Dels kan det vara skadligt med alldeles för högt uppställt tryck, dels kommer inte bilens övriga hjälpsystem fungera lika bra som en riktig programering av styrdonet.

Tex så använder antisladdsystemet informationen från motorstyrdonet för att veta vilket vridmoment som motorn utvecklar. 

Med en box monterad så kommer inte informationen vara korrekt vilket kan försämra funktionen på antisladdsystemet, även den elektroniska diffbromsen kommer inte fungera så som det är tänkt ifrån fabrik.

Dessutom kommer färddatorn att visa felaktiga bränsleförbruknings siffror mm…